Fjernsyn in-store

Fjernsyn – dansksproget elektropop

Fredag d. 5 oktober kl. 18.30
Fjernsyn er en ny dansk trio, der spiller dansksproget elektropop. Gruppen dyrker minimalisme og simple hooks med rødder i europæisk synthesizerpop. Inspirationen kommer ikke kun fra navne som Kraftwerk, Laid Back og Massive Attack, men også fra et omfattende sammensurium af referencer fra forskellige musikperioder. Tekstuniverset tager afsæt i både banale, dagligdags observationer og mere filosofiske refleksioner over verdens tilstand.
Trioen bryder gerne med den traditionelle popskabelon med vers og omkvæd til fordel for repetitive forløb med en tilstræbt monotoni. Fjernsyn arbejder ud fra en række dogmer, som blandt andet foreskriver, at sangene skabes i form af musikalske kædebreve, hvor de involverede har frie hænder til at skrive om og sende tingene i en ny retning, indtil kompositionerne på demokratisk vis finder deres endelige form.
Et andet dogme udelukker sange, der handler om kærlighed mellem to mennesker. Ikke fordi Fjernsyn er imod kærlighedssange, men fordi trioen finder det sjovere at udforske et andet tekstunivers. Så i stedet for kærlighed handler Fjernsyns sange om alt fra politik, forbrug og klima til boligindretning, biler og porno.
Bandet, som består af HH Præstbro, Per Toftager og Bo Feierskov, opstod en aften i 2014 på Berlin Bar og har siden udgivet EP-trilogien Rød, Grøn, Blå samt LP’en S/H.
HUSK OGSÅ BANDETS KONCERT PÅ HUSET NO. 7 KL. 20.00 SAMME AFTEN

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du vide hvornår der sker ting og sager?

Find os her

Passagen, Bredgade 59c
7400 Herning

ReSpin - Pladeforretning i Herning

Åbningstider

Hverdage: kl. 10.00 – 17.00
Lørdag: kl. 10.00 – 14.00